COVID-19 (Corona-virus)

De impact van COVID-19 op onze samenleving is groot. Ook op de zorg heeft COVID-19 grote impact en zeker ook op de psychiatrie. Wij vinden het belangrijk u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw werk. Heeft u vragen, stelt u deze dan gerust via corona@nvvp.net. Wij zullen ze waar mogelijk beantwoorden, rubriceren en beschikbare best-pratices met u delen.

Vragen van zelfstandig gevestigde psychiaters, worden beantwoord in samenwerking met het bestuur van de afdeling ZGP. Eventueel kunnen we uw vragen doorgeleiden naar de Federatie Medisch Specialisten die een team van experts heeft ingericht om vragen te beantwoorden.

Ga naar de algemene adviezen van de NVvP
Ga naar de richtlijn 'GGZ en corona'
Rijksoverheid: vragen over het coronavirus en de ggz

Nieuwsarchief
Oproep heropening middelbare scholen
Update: Actie vanwege mentale problemen jongeren als gevolg Coronamaatregelen
NVvP vraagt snel concrete invulling steunpakket welzijn
Mentale problemen bij jongeren als gevolg van corona
Toename zorgkosten door corona eenzaamheid
Zie alle artikelen op onze nieuwspagina.

Besluitvorming crisisteam COVID-19
Wilt u weten welke acties het crisisteam van de NVvP onderneemt? Bekijk hier de actie- en besluitenlijsten (exclusief voor leden).

Casusregister voor COVID-19: doet u ook mee?
Wilt u in deze coronacrisis iets doen voor psychiatrische patiënten? Lever dan data aan voor het COVID-19 casusregister van de NVvP! Of vraag aan uw instelling/ziekenhuis of deze al meedoet. Alleen samen krijgen we snel inzicht in de impact van COVID-19 op onze kwetsbare patiënten! Hoe u dat doet? Een korte instructie leest u in dit stroomschema. Voor vragen mail naar corona@nvvp.net.