Dien uiterlijk maandag 2 oktober uw bijdrage voor het Voorjaarscongres 2018 in!

Heeft u goede ideeën voor een workshop, symposium, poster, film of discussie tijdens het Voorjaarscongres 2018? De Commissie Wetenschappelijke Activiteiten van de NVvP ontvangt uw idee in de vorm van een abstract graag!

Het Voorjaarscongres vindt plaats van 11 t/m 13 april in het MECC Maastricht en heeft als overkoepelend thema Translationele uitdagingen in de psychiatrie. Uw bijdrage mag hierop aansluiten, maar ook andere thema’s zijn van harte welkom. De deadline voor het indienen is maandag 2 oktober.

Ga naar de abstractmodule.

Lees meer over de verschillende soorten sessies onder het menu-item abstracts.  

NB Ook niet-leden nodigen we van harte uit om een bijdrage in te dienen!

TERUGBLIK VOORJAARSCONGRES 2017

 

THEMA 2018: Translationele uitdagingen in de psychiatrie

Het Voorjaarscongres 2018 vindt plaats van 11 t/m 13 april in het MECC Maastricht. Het thema is 'Translationele uitdagingen in de psychiatrie'. 

Het verhaal van de patient vertalen is een dagelijkse uitdaging voor iedere psychiater. Hoe vertalen we klachten en belevingen van de patient naar een diagnose, en naar bestaande en nieuwe interventies? Hoe vertalen we dit verhaal naar toetsbare hypothesen om de wetenschap vooruit te helpen? En andersom, hoe vertalen we de alsmaar groeiende stroom aan (neuro)wetenschappelijke bevindingen naar de individuele klacht en beleving van de patiënt? Deze vertaling is één van de grote opdrachten waar de psychiatrie de komende jaren voor staat en daarmee het onderwerp van dit congres.