REGISTRATIE GEOPEND!

Met trots presenteren wij u het programma van het Voorjaarscongres 2024. Dankzij uw enthousiaste reactie op de abstract indiening is het een boeiend en bomvol programma geworden. Met onder andere internationale sprekers over de impact van klimaatverandering op de mentale gezondheid, precisie-psychiatrie en de complexe relaties tussen sociaaleconomische status, cognitieve capaciteiten en mentale gezondheid. Bekijk het volledige programma

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen en kijken er naar uit u van 10 t/m 12 april te mogen ontvangen in Maastricht!

Voorproefje: De Psychiater over het Voorjaarscongres

 

Het eerste nummer van De Psychiater van een nieuw jaargang staat traditiegetrouw in het teken van het Voorjaarscongres. Interviews met onder andere:

Dr. Lisa Page, die betoogt dat activiteiten in de natuur preventieve en therapeutische effecten kunnen hebben, 

Prof. dr. Andrea Cipriani, die als directeur van de Global Alliance for Living Evidence on aNxiety, depressiOn and pSychosis (GALENOS) pleit hij voor living evidence, het voortdurend geautomatiseerd actualiseren van klinische kennis,

 

Dr. David Hill, die aan de hand van vijf vragen alvast een indruk geeft van zijn fascinerende bevindingen over de erfelijkheid van cognitie, mentale en fysieke gezondheid én sociaal-economische status,

• En dr. Mariken de Koning, die als voorzitter van de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten (CWA) voor het eerst betrokken is bij de organisatie van het congres: 'We mogen trots zijn op de breedte van ons vak.

PLANNING VOORJAARSCONGRES 2024

  t/m 2 oktober Abstractmodule geopend
  Oktober Beoordelen abstracts door Commissie Wetenschappelijke Activiteiten
  Begin november Indeling programma
  Half november Bekendmaking uitslag aan indienaars
  Half januari Deadline inzendingen Future Talent Factory
  Begin februari Bekendmaking programma en opening registratie
  Eind maart Livegang congresapp en publicatie congresspecial van tijdschrift De Psychiater
  10 t/m 12 april Voorjaarscongres 2024
     

BENT U ER OOK WEER BIJ?

Aftellen tot de start van het Voorjaarscongres 2024 op 10-11-12 april in Maastricht:

DE JONGE PSYCHIATER VJC SPONSORRUN

Fit blijven tijdens het Voorjaarscongres en ook nog een goed doel steunen? Doe mee met De Jonge Psychiater VJC Sponsorrun. Dit jaar gaat de opbrengst naar ‘Mentaal op de Kaart’. De start is op donderdag 11 april om 17.00 uur vanuit de plenaire sessie. Aanmelden kan via de registratiemodule.

 

lees meer

DOWNLOAD DE CONGRESAPP!

app 2024

Er wordt nog hard gewerkt aan de Voorjaarscongres-app 2024. Wanneer deze gereed is, vindt u hierin de meest actuele programma-informatie en het laatste nieuws, achtergrondinformatie over sprekers, parallelsessies en posters. Bovendien stelt u in de app uw eigen programma samen. Dat laatste doet u met een persoonlijke inlog op basis van uw registratieaccount. Naast toegang tot uw persoonlijke congresprogramma, heeft u ook toegang tot uw congresevaluatie (nodig voor uw accreditatiepunten).

Download 'm nu! 
De Voorjaarscongres-app is een onderdeel van de NVvP-Verenigingsapp. Download of update de app nu alvast en ontvang een push bericht wanneer de Voorjaarscongres-app 2024 beschikbaar is!