Abstract beoordeling

Tot 2 oktober konden belangstellenden hun abstracts voor het Voorjaarscongres 2018 indienen. De Commissie Wetenschappelijke Activiteiten beoordeelt momenteel alle inzendingen en maakt halverwege november bekend welke abstracts zijn toegekend. Indienaars ontvangen daarover een bericht.

TERUGBLIK VOORJAARSCONGRES 2017

 

THEMA 2018: Translationele uitdagingen in de psychiatrie

Het Voorjaarscongres 2018 vindt plaats van 11 t/m 13 april in het MECC Maastricht. Het thema is 'Translationele uitdagingen in de psychiatrie'. 

Het verhaal van de patient vertalen is een dagelijkse uitdaging voor iedere psychiater. Hoe vertalen we klachten en belevingen van de patient naar een diagnose, en naar bestaande en nieuwe interventies? Hoe vertalen we dit verhaal naar toetsbare hypothesen om de wetenschap vooruit te helpen? En andersom, hoe vertalen we de alsmaar groeiende stroom aan (neuro)wetenschappelijke bevindingen naar de individuele klacht en beleving van de patiënt? Deze vertaling is één van de grote opdrachten waar de psychiatrie de komende jaren voor staat en daarmee het onderwerp van dit congres.