Voorjaarscongres 2022 verplaatst

Het  Verenigingsbestuur heeft in overleg met de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten besloten het Voorjaarscongres 2022, dat van 6 t/m 8 april gepland stond, te verplaatsen naar 11 t/m 13 mei.

Vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus en de onzekerheid en onduidelijkheid daarover voor de komende weken, hebben we helaas weinig andere keus. Het Voorjaarscongres is voor de vereniging en de beroepsgroep een erg belangrijk event, waarmee we de kwaliteit van ons vak verder verbeteren en waar vooral de ontmoeting centraal staat. Door het congres een paar weken naar achter te schuiven, vergroten we de kans dat we elkaar daadwerkelijk weer fysiek kunnen ontmoeten in het MECC Maastricht voor een aantal mooie voorjaarsdagen met een inspirerend en kwalitatief programma!

Eind februari maken wij het definitieve programma bekend en openen wij voor u de inschrijving. Over de verandering van data ontvangen alle sprekers deze week nog een persoonlijk bericht.

Lustrumeditie
De editie van het Voorjaarscongres in 2022 is er een met een feestelijk tintje; niet alleen omdat dit congres valt in het 150-jarig jubileumjaar van de vereniging, maar ook omdat dit welgeteld alweer de 50ste keer is dat de NVvP een Voorjaarscongres organiseert! Ook deze bijzondere mijlpaal Vieren we met een grote V! Tijdens dit bijzondere lustrumjaar zullen we op het VJC stilstaan bij ons verleden, het heden en de toekomst van de psychiatrie.

Programma-opzet
Het programma van het NVvP Voorjaarscongres bestaat uit een aantal plenaire sessies, met nationale en internationale gastsprekers, en uit verschillende blokken met parallelsessies. 

 

Meer informatie

De NVvP bestaat 150 jaar!

Dat vieren we met een jubileumdag op 17 november 2021!

Het voorjaarscongres 2020 kende vanwege de corona-perikelen een turbulente voorbereiding. Nadat het aanvankelijk enkele maanden was doorgeschoven werd het duidelijk dat we helaas niet fysiek konden samenkomen en is het congres volledig online gehouden. De beoordeling van het e-VJC was zeer goed. Velen van u gaven aan veel waardering te hebben voor de geleverde inspanningen en het resultaat. Maar als ze een minpunt moesten noemen, was dat toch wel het gebrek aan fysiek samenzijn.

Het bestuur en de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten hebben onlangs besloten een jubileumdag te organiseren. Eerder verplaatsen wij het Voorjaarscongres 2021 naar november 2021 in de volle overtuiging dat Covid-19 het fysiek samenkomen van ongeveer 2.000 psychiaters dan niet meer in de weg zou staan. Helaas bleek dit de afgelopen tijd niet realistisch. Omdat we een vereniging zijn waar de verbinding van de inhoud met het sociale aspect centraal staat -juist ook in een lustrumjaar- kiezen we niet voor een (deels) online driedaags congres in november, maar voor de fysieke ontmoeting. En dus voor een verplaatsing van het congres naar het voorjaar van 2022 in MECC Maastricht. Reserveer 6 t/m 8 april 2022 alvast in uw agenda! De abstractmodule gaat eind augustus open.

Dat we het congres niet houden in november, betekent uiteraard niet dat wij onze 150ste verjaardag in die maand voorbij laten gaan. Dit bijzondere moment vieren wij graag met u in de vorm van een inhoudelijke jubileumdag en inspirerende kick-off van ons lustrumjaar. Green meets Grey, Oude & Jonge Meesters, PSYience Live; diverse bekende én nieuwe elementen van de NVvP zullen we deze dag op een mooie wijze aan elkaar verbinden. Online, maar (hopelijk) ook met de mogelijkheid voor deelnemers om op locatie(s) bij elkaar te komen. 

Meer informatie

Wat een cijfers!

Wauw… wat zijn wij blij met de cijfers die uit de evaluatie van het afgelopen Voorjaarscongres rollen! Dat deelnemers vinden dat wij erin geslaagd zijn om in heel korte tijd een succesvol, volledig digitaal congres op te tuigen, daar was het ons allemaal om te doen.

En omdat het de eerste keer digitaal was, zijn we éxtra blij met het vertrouwen en de waardering voor al onze inspanningen. Want het was wel even zoeken natuurlijk. Naar de juiste setting, de optimale programma-indeling, de beste manier tot interactie en een waardevolle aanwezigheid van sponsoren bijvoorbeeld. Het doet ons meer dan goed om van veel deelnemers terug te horen dat zij het eVJC professioneel en toegankelijk van opzet vonden. Dat zij ondanks de afstand het gevoel hadden ‘in contact’ met elkaar te zijn, en de mogelijkheden tot interactie hebben benut. Dat zij in staat waren om zich inhoudelijk te verdiepen door de compacte praatjes, de afwisseling en de verminderde afleiding om hen heen. En dat voor uren aan een stuk. De volgende keer weer? 90% van de ondervraagden geeft aan er weer bij te willen zijn!

Natuurlijk hebben we ook veel verbeterpunten gezien en gehoord. Maar wat kunnen we trots zijn op een overall cijfer 7,9! Eenzelfde score als de laatste fysieke editie in Maastricht. En dat zonder écht samenzijn!

En dat was niet gelukt zonder jou..

... en jou, en jou en jou! Alle technici, moderatoren, congresvoorzitter- en commissieleden, presentatoren, bureaumedewerkers, externe ondersteuners, sponsoren en locatiemedewerkers. Iedereen voor en achter de schermen en alle 437 sprekers en 1600 deelnemers in het bijzonder. Wij zijn jullie ontzettend dankbaar dat we met elkaar dit eVJC hebben kunnen neerzetten. Zonder jullie was dat niet gelukt!

En kan je er geen genoeg van krijgen? Of heb je het eVJC gemist? Op ons Twitter en Instagram kanaal, kun je de leukste berichtjes, foto’s en filmpjes terugkijken. Bijvoorbeeld die over de 24 moderatoren die de parallelle sessies in goede banen leidden. Ook hebben we het fotoarchief op de congreswebsite inmiddels gevuld.

Delen video's conform privacy wetgeving

De video-opnames van de inhoudelijke sessies, zullen wij met toestemming van de sessieleiders op PSYience publiceren. In een aantal gevallen komen ook deelnemers van het eVJC in beeld. Het delen van deze video’s binnen het besloten platform, gebeurt op basis van de wettelijke grondslag zoals opgenomen in het privacy statement van de NVvP.

Heb je bezwaar tegen publicatie van een video? Laat het ons weten door een bericht te sturen naar voorjaarscongres@nvvp.net. Vergeet daarbij niet om aan te geven om welke sessie het gaat.

 

Sessies terugkijken

PSYience - home schets

'Nagenieten' kan je ook op het nieuwe platform PSYience. Daar publiceren we in fases alle parallelle sessies van het eVJC. Met terugkijken kan je accreditatiepunten verdienen.

Met het terugkijken van sessies (naar keuze) inclusief het beantwoorden van bijhorende toetsvragen, kunnen bovenop de punten voor het eVJC (12 punten voor 2 dagen) nog eens maximaal 8 punten verdiend worden.