GEMIDDELD CIJFER VOORJAARSCONGRES 2017: 7,9

Het Voorjaarscongres 2017 scoort een 7,9. De lezing Stimuleren over veerkracht bij ziekte van Parkinson van Bas Bloem wordt met een 9,1 het hoogst beoordeeld, gevolgd door de openingsrede van verenigingsvoorzitter Damiaan Denys (8,7). Ook ramaerwinnares Hanna van Loo scoort met een 8,5 zeer hoog voor haar lezing over Data-Driven subtypes of major depressive disorder. Bekijk de rapportage van alle congresresultaten.

Wilt u meer resultaten en de video's van het VJC2017 zien? Kijk in het archief.

 

 

THEMA 2018: Translationele uitdagingen in de psychiatrie

Het Voorjaarscongres 2018 vindt plaats van 11 t/m 13 april in het MECC Maastricht. Het thema is 'Translationele uitdagingen in de psychiatrie'. 

Het verhaal van de patient vertalen is een dagelijkse uitdaging voor iedere psychiater. Hoe vertalen we klachten en belevingen van de patient naar een diagnose, en naar bestaande en nieuwe interventies? Hoe vertalen we dit verhaal naar toetsbare hypothesen om de wetenschap vooruit te helpen? En andersom, hoe vertalen we de alsmaar groeiende stroom aan (neuro)wetenschappelijke bevindingen naar de individuele klacht en beleving van de patiënt? Deze vertaling is één van de grote opdrachten waar de psychiatrie de komende jaren voor staat en daarmee het onderwerp van dit congres.

Een bijdrage leveren aan het Voorjaarscongres 2018?
De abstractmodule voor het indienen van een lezing staat open van maandag 28 augustus t/m zondag 1 oktober 2017

BLIK TERUG OP HET VOORJAARSCONGRES 2017