Video's Voorjaarscongres 2019

Op ons YouTube kanaal zijn alle Wrap-up video's van het Voorjaarscongres 2019 terug te kijken. Tevens is hier de video terug te kijken waarin CWA-Voorzitter Hilgo Bruining het thema en de vergezichten toelicht.

'Precisie Psychiatrie'

Het Voorjaarscongres 2020 vindt plaats van 1 t/m 3 april in het MECC Maastricht. Het thema is ‘Precisie Psychiatrie’. Wilt u hieraan een bijdrage leveren? Vanaf maandag 26 augustus t/m maandag 30 september 2019 kunt u uw ideeën voor een sessie aanleveren!

 

 

Ramaermedaille voor proefschrift van Roel Mocking

roel mocking

De Ramaermedaille, de prestigieuze wetenschapsprijs van de NVvP, is gewonnen door Roel Mocking op basis van de beoordeling van zijn proefschrift ‘Fatty acids in context’ met als subtitel 'Neurometabolic perspectives on depression vulnerability’. De medaille wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan de psychiater die de meest verdienstelijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de psychiatrische wetenschap en in het bijzonder de klinische psychiatrie. Het proefschrift van Roel Mocking is onder meer verkozen omwille van de zeer heldere en integratieve wijze van denken en schrijven waarbij de uitkomsten potentieel geschikt zijn voor de klinische praktijk, aldus de jury.

Winnaars VJC challenge en Posterprijs 2019

1234

Tijdens het congres zijn verschillende teams met jonge professionals gedurende 30 uur non-stop aan de slag gegaan om de toekomst van een drietal klinisch relevante vraagstukken handen en voeten te geven. Als winnaar van deze 'challenge' kwam het WOEFTeam uit de bus: Saskia Verhaart, Jonathan van Rossum en Luuk Duijnkerke bedachten een multifunctionele en kostenbesparende 'e-card' voor ouderen binnen het thema 'Polyfarmacie'. 

De Posterprijs 2019 is gewonnen door Trees Juurlink voor haar poster 'Bevorderende en belemmerende factoren in het vinden en behouden van werk bij patiënten met borderline persoonlijkheidsstoornis.'

 

 

Terugblik Voorjaarscongres 2019

photostique-nvvp2018-dag2-183

Naast bovengenoemde 'aftermovie', zijn er over de afgelopen congresdagen veel twitterberichten, foto's, video's en andere sfeerimpressies verschenen. Deze vindt u terug in de social-feed in de congress-app en op onze sociale media kanalen: Twitter, YouTube en Instagram (@Depsychiaters).