AFDELING OUDERENPSYCHIATRIE

Deze pagina geeft informatie over ouderenpsychiatrie en is samengesteld door de NVvP afdeling Ouderenpsychiatrie. Het doel van de afdeling Ouderenpsychiatrie is de bevordering van de ouderenpsychiatrie, de behartiging van de wetenschappelijke en beroepsmatige belangen van de ouderenpsychiaters, de bevordering en stimulering van de opleiding en scholing en de bevordering en bewaking van de kwaliteit van de ouderenpsychiatrie in Nederland. De afdeling werkt tevens voortdurend aan een positief beeld van de ouderenpsychiatrie.

100 Duurzaamheidstips

screenshot_100duurzaamheidstips-Ouderenpsychiatrie-NVvP

Deze lijst met tips is opgesteld door middel van bezoeken aan 20 afdelingen Ouderenpsychiatrie. 100 duurzaamheidstips voor een betere en schonere GGZ. 

Download de lijst

Wat doet een ouderenpsychiater?

Een ouderenpsychiater is een medisch specialist die zich binnen de opleiding tot psychiater heeft gespecialiseerd in ouderen.

LEES MEER

Hoe word je ouderenpsychiater?

Om ouderenpsychiater te worden, volg je eerst de opleiding tot arts. De studie geneeskunde duurt zes jaar. Daarna specialiseer je je tot ouderenpsychiater. Deze vervolgopleiding duurt 4,5 jaar. 

LEES MEER

Wat onderscheidt een ouderenpsychiater van andere professionals?

De ouderenpsychiater heeft veel kennis over psychiatrische ziektebeelden op oudere leeftijd en de verschillende oorzaken hiervan.

LEES MEER

Met wie werkt de ouderenpsychiater samen?

De ouderenpsychiater werkt samen met iedereen die te maken heeft met ouderen met psychiatrische klachten. Dit is bijvoorbeeld de huisarts, maar ook de specialist ouderengeneeskunde in het verpleegtehuis.

LEES MEER

Hoe verhoudt ouderenpsychiatrie zich tot de wetenschap?

In Nederland wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan onder ouderen met psychiatrische ziekten. Deze kennis wordt gebruikt om de diagnostiek en behandeling van ziekten te verbeteren.

LEES MEER

Ouderenpsychiaters in Nederland

Bent u op zoek naar een ouderenpsychiater? Ga dan naar het overzicht met ouderenpsychiaters in Nederland.

Vragen en Contact

Uw vragen kunt u mailen naar j.vankampen@nvvp.net
Bent u NVvP-lid en wilt u meer weten over de afdeling Ouderenpsychiatrie? Ga dan naar onze afdelingspagina op het Ledennet.