Voorbeelden uit de praktijk (vignetten)

Anne
Bijna zeven jarig meisje met gedragsproblemen, aangemeld in de veronderstelling dat er ‘gelukkig geen sprake is van autisme’. Behandeling  elders werd na twee jaar afgesloten omdat deze ‘klaar is’. Over ingewikkelde diagnostiek bij jonge kinderen.
Lees meer

Sofie
Sofie komt boos uit bed en in de avond gaat ze weer boos naar bed. Sofie vindt het vreselijk om naar school te gaan. Haar tics beheersen haar leven.
Lees meer

Abdullah
Na de dood van zijn vader is Abdullah vol wraak en woede, zeker na mishandeld te zijn door zijn oom.  Een lieve, maar machteloze moeder voorkomt niet dat hij steeds meer politiecontacten heeft tot hij uiteindelijk verward en verdoofd door wiet een man ernstig verwond bij een straatroof.
Lees meer

Peter
Peter is dertien jaar. Bij een oudere broer en bij vader is ADHD vastgesteld, bij een oudere zus ADD. Ouders herkennen ook in Peter veel ADHD-kenmerken , maar heeft Peter wel ADHD?
Lees meer

Bas
Bas is bijna vier jaar, ouders maken zich vanaf jongs af aan al zorgen omdat  hij zich anders gedraagt en ontwikkelt dan andere baby’s en peuters. Zou er meer aan de hand zijn?
Lees meer

Lieke
Bijna dood ten gevolge van een eetstoornis wordt je kind opgenomen op de kinderafdeling. Lukt het om daar beter te worden?
Lees meer