Team Based Science Symposium

In de wetenschap wordt het werken in teams met diverse expertise en verbinding tussen disciplines steeds meer van belang. Dit noemen we trans disciplinair onderzoek. Om hier meer aandacht voor te vragen organiseren we op het Voorjaarscongres in 2024 een symposium “Team Based Science”, net als tijdens het VJC 2023.

Werk je in een onderzoeksgroep met disciplines met diverse achtergronden?  En kun je in een symposium inhoudelijk duidelijk maken hoe deze verschillen elkaar aanvullen en jullie wetenschappelijke output naar een hoger niveau tilt? Dien dan je abstract in voor het Team Based Science Symposium.

Indien je abstract wordt geselecteerd dan kan je tijdens de presentatie de resultaten van de onderzoeksgroep bespreken, met de nadruk op de meerwaarde van het transdisciplinair werken Daarnaast zal er nog een korte discussie plaatsvinden waarin het proces van het opzetten van Team Based Science belicht wordt.

Binnen een symposium van 90 minuten geven meerdere teams een korte presentatie (15 a 20 min) over hun werk. Een symposium bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 lezingen en wordt in zijn geheel door één (onderzoeks)groep ingediend. Deze groep kiest zelf een voorzitter voor het symposium. 

Alle abstracts voor een symposium (max A4) worden volgens een vast format ingediend. Alle onderdelen van dit format moeten ingevuld worden. De abstracts bevatten de volgende onderdelen:

  • Titel
  • Achtergrond
  • Doel
  • Methoden
  • Resultaten
  • Conclusie
  • Literatuurverwijzing

Naast de losse abstracts wordt nog een samenvatting over het gehele symposium ingediend.

Kortingsregeling sprekers

Sprekers voor het Voorjaarscongres krijgen een korting op de deelnamekosten. Een Team Based Science Symposium bestaat uit maximaal zes lezingen. Per lezing krijgt één spreker korting en per symposium krijgt één voorzitter korting.

Naar online inschrijfmodule