1911-03 NVvP_Lustrum-logo-Slinger-transparant.png

 

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie viert 150-jarig bestaan!

 

1911-03 NVvP_Lustrum-logo-V-tjes-transparant.pngDit heuglijke feit gaan wij uitbundig vieren; met een Vogelvlucht door het Verleden, gekoppeld aan de Vereniging en Vakkennis van Vandaag en onze Visie op de toekomst! Kortom; een Viering met een grote V!

Programma
Het jubileumjaar luiden wij officieel in met een feestelijke (online) jubileumdag op 17 november. Diverse oud verenigings- en CWA voorzitters zijn uitgenodigd om een bijdrage aan het programma te leveren. Samen met jonge onderzoekers / psychiaters  blikken zij terug op de vereniging van toen, maar belichten zij vooral onze vakkennis van vandaag en onze visie op toekomst! Met een speciale jubileum aflevering van PSYience Live willen wij op deze dag vanuit historisch perspectief de kloof tussen wetenschap en praktijk verkleinen.

Het wordt een feestelijke, inspirerende en gezellige dag mét inhoud!
Klik hier voor het volledige programma

 

17 november 1871; De start van de NVvP


De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) ontstond in een tijd waarin de geneeskunst zich ontwikkelde van academische theorie en tamelijk routineuze praktijk naar medische wetenschap. De geneeskundige beroepsopleiding en beroepsvorming spitsten zich in de tweede helft van de negentiende eeuw steeds meer toe op de beoefening van praktijkgerichte wetenschap. Met de verwetenschappelijking van de geneeskunst groeide de behoe1234321.JPGfte aan specialisatie.

Artsen die zich bijzonder interesseerden voor een bepaald onderdeel van hun vak sloten zich aan bij wetenschappelijke beroepsverenigingen. Als eersten dus de psychiaters op 17 november 1871.

 

De eerste statuten van de NVvP, 1871. Bron: Archief NVvP (klik op afbeelding voor een uitvergroting)
Vogelvlucht door het programma

Door middel van verschillende video's introduceren wij richting de Jubileumdag en de onderwerpen die zij behandelen.

Registratie en Accreditatie

U kunt zich nu aanmelden voor een ticket voor de Livestream van de Jubileumdag op 17 november.

Zoals u van ons gewend bent, stellen wij alles in werking om uw online deelname te laten voelen alsof u fysiek aanwezig bent!
Er is NVvP accreditatie toegekend voor 5 punten.

Jubileum Updates

Een overzicht van de laatste updates over het Jubileum en de Jubileumdag.