Plenaire sessie vrijdag 3 april 2020 15.00 – 17.00

Programma

  • Catholijn Jonker & Prof. Dr. Mark Neerincx
  • Wouter Staal: "Uitzoomen en inzoomen op psychische kwetsbaarheid."
  • Pim Cuijpers: "Psychotherapie of farmacotherapie bij de behandeling  van depressie? De resultaten van 4 decennia onderzoek."

Catholijn Jonker

Catholijn Jonker

Catholijn Jonker studeerde Computer Science in Utrecht en is hoogleraar Interactive Intelligence, Faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science aan de Technische Universiteit Delft. Haar onderzoek richt zich op het modelleren en simuleren van cognitieve processen en concepten als vertrouwen, onderhandelen, teamwork en de dynamiek van individuen en organisaties.

Mark Neerincx

Marc Neerincx

Mark Neerincx is hoogleraar Human-Centered Computing aan de Technische Universiteit Delft en hoofdwetenschapper Perceptual & Cognitive Systems bij TNO. Recente projecten richten zich op de sociaal-cognitieve engineering van kunstmatige - virtuele of fysieke - agenten (ePartners) die sociaal, cognitief en affectief gedrag vertonen om prestaties, veerkracht, gezondheid en / of welzijn te verbeteren.

Wouter Staal

Wouter Staal

Wouter Staal is hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychiatrie aan de RadboudUMC Nijmegen en bijzonder hoogleraar op het gebied van autisme aan de faculteit sociale wetenschappen te Leiden. Hij is daarnaast voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad van het kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Pim Cuijpers

Pim Cuijpers

Pim Cuijpers is hoogleraar klinische psychologie bij de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen en hoofd van de afdeling klinische-, neuro- en ontwikkelingspsychologie. Zijn werk wordt gekenmerkt door een focus op de bijdrage van psychotherapie en psychologische interventies aan de vermindering van de ziektelast van psychische stoornissen, in het bijzonder depressie en angststoornissen.