Plenaire Sessie donderdag 2 april 2020 10.30 – 12.30

Programma

  • Pieter Baan Lecture - Lieuwe de Haan
  • Quentin Huys: "Computational tools for precision psychiatry"
  • Yolande Pijnenburg: "De neuropsychiatrievan het frontaal syndroom; van symptoom naar nosologie."
  • Guido van Wingen: "Neuroimaging voor precisie Psychiatrie."

Lieuwe de Haan

Lieuwe de Haan

Lieuwe de Haan werkt sinds 1993 als psychiater bij de zorglijn vroege psychose van de afdeling psychiatrie van het Amsterdam UMC, locatie AMC. In 2011 is hij aan de faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam benoemd tot hoogleraar Psychotische stoornissen. Hij richt zijn onderzoek op klinisch relevante variatie bij patiënten met een recent ontstane psychose.

Quentin Huys

Dr. Quentin Huys is sinds 2018 senior klinisch docent bij de afdeling Psychiatrie van het University College London en sinds 2019 ook adjunct-directeur van het Max Planck UCL Centre for Computational Psychiatry and Ageing Research. Daarnaast is hij psychiater bij Islington NHS Foundation Trust. Zijn interessegebieden zijn met name computationele psychiatrie, besliskunde, depressie en verslaving.

Yolande Pijnenburg

Yolande Pijnenburg

Yolande Pijnenburg is als neuroloog werkaam binnen het Alzheimercentrum Amsterdam. Zij is specialist op het gebied van dementie op jonge leeftijd, in het bijzonder frontotemporale dementie. In de dagelijkse praktijk houdt zij zich bezig met de diagnostiek
van frontotemporale dementie en de differentiaal-diagnostiek met primair psychiatrische aandoeningen.

Guido van Wingen

Guido van Wingen is hoogleraar neuroimaging in de psychiatrie op het Amsterdam UMC. Zijn onderzoek is erop gericht om 1) beter te begrijpen waarom sommige mensen een psychiatrische aandoening ontwikkelen en anderen niet, 2) te begrijpen hoe psychologische, farmacologische en neurostimulatie behandelingen werken, en 3) klinische toepassingen zoals biomarkers te ontwikkelen.