Nieuw AIOS-lid voor de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten

Weet jij hoe we jouw collega’s kunnen inspireren het Voorjaarscongres te bezoeken? Lijkt het je leuk om jaarlijks mee te denken over de sprekers voor het Voorjaarscongres? Heb je interesse in en nieuwsgierigheid naar wetenschappelijk onderzoek? Denk je een bijdrage te kunnen leveren aan de vertaling van actuele wetenschappelijke ontwikkelingen naar de dagelijkse klinische praktijk en vice versa? Dan ben je dé juiste AIOS om lid te worden van de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten (CWA).

De CWA vindt het belangrijk dat naast psychiaters en de ervaringsdeskundige ook een aios deelneemt aan de CWA. Daarom zoeken we een aios die:

  • gepromoveerd is of daar interesse in heeft;
  • ervaring heeft met wetenschappelijk onderzoek dan wel goed op de hoogte is van ontwikkelingen in het wetenschappelijk veld;
  • houdt van samenwerken en wil bijdragen om een mooi congres neer te zetten


Over de commissie CWA
De Commissie Wetenschappelijke Activiteiten (CWA) van de NVvP bevordert het wetenschappelijke klimaat van de psychiatrie in Nederland. De CWA richt zich op de volgende doelen (in volgorde van prioriteit):

  1. Vergroten van wetenschappelijke kennis
  2. Versterken verbinding wetenschap en klinische praktijk
  3. Stimuleren wetenschappelijk onderzoek  
  4. Aandacht houden voor wetenschappelijk onderwijs.
  5. Visievorming wetenschappelijk onderzoek.

De CWA bestaat uit 10 psychiaters, een AIOS-lid en 1-2 ervaringsdeskundigen. De CWA richt zich op de organisatie van het voorjaarscongres, contouren van wetenschapskaart/agenda en het inbedden van onderzoek in het onderwijs van de opleiding tot psychiater. De CWA werkt met diverse subcommissies, bijvoorbeeld rond onderzoeksvoorstellen, zorgevaluatie-onderzoek en de wetenschapsagenda. Als lid van de CWA ben je actief binnen een of meerdere subcommissies.

Tijdsinvestering
De inspanning vergt gemiddeld 4-6 uur per maand, ongelijk verdeeld over het jaar. Daartoe behoren de vergaderingen van de CWA, die ongeveer zes keer per jaar plaats vinden. Een aantal daarvan zijn online, de andere vinden plaats in Utrecht (Domus Medica). Tevens is je aanwezigheid gewenst tijdens twee beoordelingsdagen, twee heidagen en de drie congresdagen in Maastricht. In 2025 vindt het Voorjaarscongres plaats van 9 t/m 11 april.

Sollicitatie
Herken je je in bovenstaand profiel? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV naar:

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie
o.v.v. Functie AIOS lid CWA 2024
Postbus 20062, 3502 LB Utrecht
E-mail: NVvP Secretariaat Secretariaat@nvvp.net

Meer informatie
Voor functie-inhoudelijke vragen kunt je contact opnemen met Mariken de Koning, voorzitter CWA, via mariken.de.koning@mentrum.nl. Voor overige vragen kun je contact opnemen met het NVvP Secretariaat via 030 - 899 3139.