AFDELING ZELFSTANDIG GEVESTIGDE PSYCHIATERS

Deze pagina wordt beheerd door de afdeling Zelfstandig Gevestigde Psychiaters (ZGP), onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Deze afdeling vertegenwoordigt ruim 300 zelfstandig gevestigde psychiaters in Nederland. 

Mission statement afdeling ZGP
De ZGP wil kwalitatief goede psychiatrische patiëntenzorg bieden, waarbij de persoonlijke behandelrelatie centraal staat. De zelfstandige vestiging biedt toegankelijke en continue, voor patiënt en verwijzer herkenbare zorg, geleverd door een behandelspecialist die het biopsychosociale model in alle facetten beheerst. De ZGP levert maatwerk gebaseerd op richtlijnen.

De gegeven informatie op deze pagina is voor eenieder die op zoek is naar informatie over de ZGP, zoekt naar een ZGP, of al in behandeling is bij een ZGP. Wij hopen met deze informatie de volgende vragen te beantwoorden:

WAT IS EN DOET EEN ZGP?

Een ZGP is een medisch (behandel)specialist, die met u de biologische, psychologische en sociale factoren onderzoekt, die in hun onderlinge samenhang bij u leiden tot psychiatrische stoornissen en deze in stand houden.

Lees meer

WAAR VINDT U EEN ZGP?

images

Vind een ZGP bij u in de buurt.

lees meer

WAT ZIJN DE AANMELDCRITERIA?

Wat heeft u nodig om in behandeling te komen bij een ZGP? En waar moet u op letten?

Lees meer

HOE VERLOOPT AANMELDING EN BEHANDELING?

Over het algemeen zal de aanmelding telefonisch plaatsvinden, hoewel dit in toenemende mate ook per e-mail gebeurt. De norm is dat binnen vijf werkdagen op een aanmelding gereageerd wordt.

Lees meer

WAT DOET U MET EEN KLACHT?

Bent u in behandeling bij een psychiater en heeft u daarover een klacht? Bespreek dit dan in eerste instantie met de behandelaar zelf. Soms is dit lastig of hij krijgt u onvoldoende gehoor. In dat geval kan u contact opnemen met de klachtenfunctionaris.

Lees meer

HANDIGE LINKS

Verwijzingen naar patientenverenigingen, clienten- en familiekoepels en andere relevante websites.

Lees meer

VEELGESTELDE VRAGEN

De afdeling ZGP is op dit moment bezig een overzicht te maken van de meest gestelde vragen van haar leden die relevant en interessant (kunnen) zijn voor anderen.