PATI√čNTENINFORMATIE

De NVvP vindt het belangrijk dat patiënten en hun naastbetrokkenen goede en betrouwbare voorlichting krijgen over psychiatrische ziekten. Informatie over (andere) psychische klachten en behandeling wordt aangeboden via:

De informatie wordt geschreven met behulp van medische richtlijnen voor huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners. De website Thuisarts.nl wordt gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Artsen en andere mensen in de zorg gebruiken Thuisarts.nl bij hun uitleg aan u als patiënt.

 

De informatie op de website van MIND wordt geschreven in samenwerking met psychologen en psychiaters, lidorganisaties van MIND, contentspecialisten en waar nodig wordt specialisten uit het werkveld om hun expertise gevraagd. Psychische klachten zijn gerangschikt van A tot Z om het vinden van de juiste informatie gemakkelijk te maken.

Op de websites van cliënten- en familieorganisaties vindt u ook patiënteninformatie rond de betreffende psychische klacht(en). MIND heeft een overzicht van cliënten- en familieorganisaties die zijn aangesloten bij het MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

 

 

 

Het onafhankelijke Kennisplatform Medicatie in de Psychiatrie biedt vijf websites met betrouwbare en objectieve informatie over medicatie die in de psychiatrie veel gebruikt worden. KenMed.nl is een initiatief van professionals en ervaringsdeskundigen in de psychiatrie.

 

 

 

 

Hulp of advies nodig?


Bel met een MIND hulpverlener


0900 - 1450
ma t/m vr 09:00 - 21:00


Chat met een MIND hulpverlener


ma t/m vr 09:00 - 20:30

Naar de chat


WhatsApp met een
MIND hulpverlener


06 - 13 86 38 03
ma t/m vr 09:00 - 17:30

Open Whatsapp


Mail met een MIND hulpverlener


vragen@wijzijnmind.nl

Graag maximaal een halve A4