PATI√čNTENINFORMATIE

Let op: Deze pagina's bevatten verouderde informatie. De NVvP werkt momenteel aan nieuwe content.


De NVvP vindt het belangrijk dat patiënten en hun naastbetrokkenen goede en betrouwbare voorlichting krijgen over psychiatrische ziekten. Daarom heeft de NVvP over een aantal psychiatrische ziektebeelden online patienteninformatie beschikbaar ter ondersteuning van de voorlichting door psychiaters. 

De inhoud van onderstaande patiënteninformatie is zoveel mogelijk afgestemd op de voor de beroepsgroep geldende normen voor verantwoorde zorg, in dit geval de behandelrichtlijnen van de NVvP. Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en intellectueel eigendom van de NVvP, behalve daar waar andere bronnen worden vermeld. Overname van teksten is toegestaan onder voorwaarden.

Informatie over (andere) psychische klachten en behandeling vindt u ook op de website thuisarts.nl, op de pagina 'Psychische klachten A-Z' van Wij zijn MIND of via de afzonderlijke clienten- en familieorganisaties in de ggz.

Het onafhankelijke Kennisplatform Medicatie in de Psychiatrie (KenMed) biedt met vijf websites met betrouwbare en objectieve informatie over medicatie in de psychiatrie. 

Informatie per psychiatrisch ziektebeeld: