PATI√čNTENINFORMATIE

De NVvP vindt het belangrijk dat patiënten en hun naastbetrokkenen goede en betrouwbare voorlichting krijgen over psychiatrische ziekten. Daarom heeft de NVvP online patienteninformatie beschikbaar ter ondersteuning van de voorlichting door psychiaters.

Deze online informatie vervangt de voormalige NVvP papieren folderreeks 'In gesprek over'. De inhoud van de patiënteninformatie is zoveel mogelijk afgestemd op de voor de beroepsgroep geldende normen voor verantwoorde zorg, in dit geval de behandelrichtlijnen van de NVvP.

Omdat alle patienteninformatie is (of momenteel wordt) herzien, zijn er op dit moment geen vertalingen meer beschikbaar. Tevens werken we aan printbare versies (pdf) van de informatie.

Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en intellectueel eigendom van de NVvP, behalve daar waar andere bronnen worden vermeld. Overname van teksten is toegestaan onder voorwaarden.

Mist u een onderwerp, heeft u suggesties ter verbetering of andere opmerkingen over de NVvP patiënteninformatie? Laat het ons weten.

Informatie per psychiatrisch ziektebeeld: