COVID-19 (Corona-virus)

De impact van COVID-19 op onze samenleving is groot. Ook op de zorg heeft COVID-19 grote impact en zeker ook op de psychiatrie. Wij vinden het belangrijk u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw werk. Heeft u vragen, stelt u deze dan gerust via corona@nvvp.net. Wij zullen ze waar mogelijk beantwoorden, rubriceren en beschikbare best-pratices met u delen.

Vragen van zelfstandig gevestigde psychiaters, worden beantwoord in samenwerking met het bestuur van de afdeling ZGP. Eventueel kunnen we uw vragen doorgeleiden naar de Federatie Medisch Specialisten die een team met experts heeft ingericht om vragen te beantwoorden.

Structuur crisisorganisatie NVvP
Ga naar de algemene adviezen van de NVvP
Ga naar de richtlijn 'GGZ en corona'
Rijksoverheid: vragen over het coronavirus en de ggz

Besluitvorming crisisteam COVID-19
Wilt u weten welke acties het crisisteam van de NVvP onderneemt? Bekijk hier de actie- en besluitenlijsten (exclusief voor leden).

Forum Coronaggz.nl
Enkele leden hebben het initiatief genomen een forum te starten voor uitwisseling van informatie en ervaringen rondom COVID-19 en psychiatrie: www.coronaggz.nl. NVvP-leden hebben deze week een uitnodiging ontvangen om zich te registreren voor het forum. Heeft u niets ontvangen of u heeft problemen met inloggen? Stuur dan een mail naar support@coronaggz.nl.

Casusregister voor COVID-19: doet u ook mee?
Wilt u in deze coronacrisis iets doen voor psychiatrische patiënten? Lever dan data aan voor het COVID-19 casusregister van de NVvP! Of vraag aan uw instelling/ziekenhuis of deze al meedoet. Alleen samen krijgen we snel inzicht in de impact van COVID-19 op onze kwetsbare patiënten!

Om deel te nemen, mail naar corona@nvvp.net. Mail uw naam, functie, zorgorganisatie, zorglocatie en uw emailadres van de zorgorganisatie (dus geen privé́mail). U krijgt dan toegang tot de online omgeving en ontvangt instructies voor het invullen van de gegevens. Heeft u vragen? Bekijk hier de Q&A. Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar corona@nvvp.net. Lees meer.