COVID-19 (Corona-virus)

De impact van COVID-19 op onze samenleving is groot. Ook op de zorg heeft COVID-19 grote impact en zeker ook op de psychiatrie. Wij vinden het belangrijk u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw werk. Heeft u vragen, stelt u deze dan gerust via corona@nvvp.net. Wij zullen ze waar mogelijk beantwoorden, rubriceren en beschikbare best-pratices met u delen.

Vragen van zelfstandig gevestigde psychiaters, worden beantwoord in samenwerking met het bestuur van de afdeling ZGP. Eventueel kunnen we uw vragen doorgeleiden naar de Federatie Medisch Specialisten die een team met experts heeft ingericht om vragen te beantwoorden.

Ga naar de algemene adviezen van de NVvP
Ga naar de richtlijn 'GGZ en corona'
Rijksoverheid: vragen over het coronavirus en de ggz

Laatste nieuws
Nieuwe Corona maatregelen: de avondklok en beperking aantal bezoekers
Vaccinatie voor patiënten en zorgprofessionals in de ggz verduidelijkt.
NVvP blij met prioritering vaccinatie patiënten en personeel in ggz-sector.
Kabinet verscherpt coronamaatregelen.
Versie 8 van de Richtlijn Ggz en Corona is op 28 oktober gepubliceerd.
NVvP pakt zorgen rond geneesmiddelentekorten op.

Besluitvorming crisisteam COVID-19
Wilt u weten welke acties het crisisteam van de NVvP onderneemt? Bekijk hier de actie- en besluitenlijsten (exclusief voor leden).

Casusregister voor COVID-19: doet u ook mee?
Wilt u in deze coronacrisis iets doen voor psychiatrische patiënten? Lever dan data aan voor het COVID-19 casusregister van de NVvP! Of vraag aan uw instelling/ziekenhuis of deze al meedoet. Alleen samen krijgen we snel inzicht in de impact van COVID-19 op onze kwetsbare patiënten! Hoe u dat doet? Een korte instructie leest u in dit stroomschema. Voor vragen mail naar corona@nvvp.net.

NVvP nieuws en media

Vlogs crisisteam COVID-19:
Aan de hand van korte vlogs krijgt u (wekelijks) een update van het crisisteam COVID-19 over wat de NVvP doet om de crisis het hoofd te bieden.


Webinars:
De afgelopen weken heeft de NVvP (i.s.m. de FMS) meerdere webinars georganiseerd over de impact van de coronacrisis op de psychiatrie. Leden kunnen deze webinars terugkijken via de website van de FMS.


Nieuwsbrieven:


NVvP nieuws: