COVID-19 (Corona-virus)

De impact van COVID-19 op onze samenleving is groot. Ook op de zorg heeft COVID-19 grote impact en zeker ook op de psychiatrie. Wij vinden het belangrijk u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw werk. Heeft u vragen, stelt u deze dan gerust via corona@nvvp.net. Wij zullen ze waar mogelijk beantwoorden, rubriceren en beschikbare best-pratices met u delen.

Vragen van zelfstandig gevestigde psychiaters, worden beantwoord in samenwerking met het bestuur van de afdeling ZGP. Eventueel kunnen we uw vragen doorgeleiden naar de Federatie Medisch Specialisten die een team met experts heeft ingericht om vragen te beantwoorden.

Structuur crisisorganisatie NVvP
Ga naar de algemene adviezen van de NVvP
Ga naar de richtlijn 'GGZ en corona'
Rijksoverheid: vragen over het coronavirus en de ggz

Besluitvorming crisisteam COVID-19
Wilt u weten welke acties het crisisteam van de NVvP onderneemt? Bekijk hier de actie- en besluitenlijsten (exclusief voor leden).

Casusregister voor COVID-19: doet u ook mee?
Wilt u in deze coronacrisis iets doen voor psychiatrische patiënten? Lever dan data aan voor het COVID-19 casusregister van de NVvP! Of vraag aan uw instelling/ziekenhuis of deze al meedoet. Alleen samen krijgen we snel inzicht in de impact van COVID-19 op onze kwetsbare patiënten!

Om deel te nemen, mail naar corona@nvvp.net. Mail uw naam, functie, zorgorganisatie, zorglocatie en uw emailadres van de zorgorganisatie (dus geen privé́mail). U krijgt dan toegang tot de online omgeving en ontvangt instructies voor het invullen van de gegevens. Heeft u vragen? Bekijk hier de Q&A. Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar corona@nvvp.net. Lees meer.

NVvP nieuws en media

Vlogs crisisteam COVID-19:
Aan de hand van korte vlogs krijgt u (wekelijks) een update van het crisisteam COVID-19 over wat de NVvP doet om de crisis het hoofd te bieden.


Webinars:
De afgelopen weken heeft de NVvP (i.s.m. de FMS) meerdere webinars georganiseerd over de impact van de coronacrisis op de psychiatrie. Leden kunnen deze webinars terugkijken via de website van de FMS.


Nieuwsbrieven:


NVvP nieuws: