Forugh Karimi wordt nieuwe hoofdredacteur per 2024

Per 1 januari 2024 is Forugh Karimi de nieuwe hoofdredacteur van het NVvP tijdschrift De Psychiater. Forugh is zelfstandig gevestigd psychiater en heeft een eigen praktijk in Noord-Brabant. Daarvoor was zij als psychiater onder andere werkzaam in een Centrum voor Transculturele Psychiatrie en psychotherapie en op een polikliniek voor ouderenpsychiatrie. De afgelopen jaren was ze als bestuurslid en later als voorzitter actief voor de NVvP afdeling Transculturele Psychiatrie.

Forugh is lid van de Raad van de Nederlandse Taal en Letteren. In 2022 publiceerde zij haar debuutroman ‘De Moeders van Mahipar’, onlangs genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2023.

Het NVvP verenigingsbestuur is zeer verheugd over het aanstaande hoofdredacteurschap van Forugh: “Zij kent de dagelijkse praktijk, kan verbinden door verscheidenheid, heeft creatieve ideeën, denkt innovatief, is gedreven, heeft een brede interesse én durft stelling te nemen”. Als hoofdredacteur zal Forugh zich samen met de redactieraad (8 leden) gaan bezighouden met de ontwikkeling van het blad en de langere termijn plannen. Het hoofdredacteurschap neemt zij per 2024 over van Robert Vermeiren, die deze functie sinds 2018 vervult.

Tijdschrift De Psychiater is al 30 jaar de spreekbuis voor alle leden van de NVvP op papier en sinds een aantal jaar ook online. In artikelen, columns, interviews en achtergrondverhalen brengt de redactie de lezers acht keer per jaar op de hoogte van relevante medische, beleidsmatige, maatschappelijke, ethische en juridische informatie.