Uitreiking prijzen TvP-publicatieprijs 2019-2020

De TvP-publicatieprijs voor aios 2019-2020 is op 7 juni online uitgereikt tijdens de online SAP voorjaarsdag door juryvoorzitter Mariken de Koning. Een doel van het Tijdschrift voor Psychiatrie is het stimuleren van aiossen om Nederlandstalig te publiceren. In de redactie zitten structureel één of twee aiossen-redacteuren (gepromoveerd of met promotieonderzoek bezig), en de redactie beoogt uitnodigend te zijn naar aiossen die een artikel indienen. Voor sommige aiossen is dit hun eerste ervaring met de publicatie van een wetenschappelijk artikel. Ook kent het Tijdschrift al jaren de jaarlijkse Publicatieprijs voor aiossen. Dit jaar zijn de prijzen uitgereikt aan;

Eerste prijs - €1000,00

Tweede prijs - €500,00

Derde prijs - €250,00

Knipsel.JPG

Met de jaarlijkse publicatieprijs voor aiossen uit de redactie (Tijdschrift voor Psychiatrie*) haar waardering voor hun inzet om een artikel te schrijven over eigen onderzoek, referaat of gevalsbeschrijving en zo een breder publiek te bereiken. De redactie feliciteert de drie eerste auteurs met hun prijs, evenals hun medeauteurs en supervisors en de afdelingen die meewerkten aan deze artikelen. De kwaliteit van de artikelen van de prijswinnaars laat zien dat een nieuwe generatie artsen-onderzoekers klaarstaat.

De jury bestond dit jaar uit twee leden van de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten van de NVvP, één lid van het bestuur van de Stichting Tijdschrift voor Psychiatrie en twee leden van de redactie van het Tijdschrift voor Psychiatrie. In de periode juni 2019 tot en met augustus 2020 werden 18 artikelen geschreven met een aios als eerste auteur. Dit aantal fluctueert de afgelopen jaren tussen de 15 en de 23 artikelen per jaar, en lijkt daarmee sinds 2015 stabiel. Van deze 18 waren er 11 van Vlaamse bodem, en 7 werden geschreven door Nederlandse auteurs.

* Het Tijdschrift voor Psychiatrie is het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift voor Nederlandse en Vlaamse psychiaters, artsen in opleiding tot psychiater (aiossen) en andere geïnteresseerden.