Uw patiëntdata onmisbaar in landelijk casusregister ‘Psychiatrie en Covid-19’

 

 

Er is nog veel onbekend over het risico op een Covid-19 besmetting, het beloop en de impact hiervan op mensen met een psychiatrische ziekte. Daarnaast kan een infectie, ook bij mensen zonder premorbide psychiatrische aandoening, (neuro)psychiatrische symptomen geven. Om meer inzicht te krijgen is het hard nodig dat we samen zo snel mogelijk informatie hierover verzamelen. Uw hulp is daarbij hard nodig!

Met steun van de NVvP startte een enthousiast team van onderzoekers het casusregister CoviP. In dit register verzamelen we informatie van zoveel mogelijk patiënten met psychiatrische problematiek en een covid-19 besmetting. De dataverzameling bestaat uit o.a. demografische gegevens, gegevens over de covid-19 besmetting en gegevens over de psychiatrische problematiek en de behandeling daarvan.

Met het huidige hoge aantal besmettingen in Nederland is de kans groot dat u met een of meer patiënten met een infectie te maken heeft of gaat krijgen. Om een zo representatief mogelijk cohort te krijgen roepen wij u op deze casussen in onze database te registeren. Hoe u dat doet? Een korte instructie leest u in dit stroomschema.

Alles over het CoviP casusregister leest u in een recent artikel uit het Tijdschrift voor Psychiatrie. Met vragen of opmerkingen kunt u ons mailen via corona@nvvp.net.