Woensdag 3 april Plenaire sessie 11.30 - 13.00

Programma

  • Opening congres door Hilgo Bruining
  • Kick off Challenge
  • Overdracht voorzitterschap NVvP - Damiaan Denys en Elnathan Prinsen
  • Thomas Insel: "How will technology change mental health research and practice?"

 

Hilgo Bruining

Foto Hilgo Bruining

Voorzitter Commissie Wetenschappelijke Activiteiten. Na zijn opleiding kinder-geneeskunde in het AMC Amsterdam en later in het AZM Maastricht is hij in 2005 overgestapt naar de psychiatrie en is hij de opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater begonnen. Zijn huidige onderzoek richt zich op de verwerking van sensorische stoornissen bij autisme.

 

Damiaan Denys

A Damiaan

Damiaan Denys is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie sinds 2016. Studeerde filosofie en geneeskunde in Leuven en promoveerde in Utrecht. Sinds 2007 is hij hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam.

Elnathan Prinsen

Elnathan Prinsen

Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie vanaf april 2019. Elnathan werkt als psychiater in een IHT/crisisdienst-team in Deventer en is manager zorg van de divisie spoedeisende GGZ bij Dimence.

Thomas Insel

Thomas Insel

Thomas Insel is medeoprichter en president van Mindstrong Health. Hij was hoogleraar psychiatrie aan Emory University in Atlanta, Georgia, waar hij het Center for Behavioral Neuroscience oprichtte. In 2002 werd hij directeur van het National Institute of Mental Health (NIMH).